omslag
Image
binnenwerk
Interview met Dens Vroege

Terug naar een verdwenen Den Helder

DEN HELDER - 'Jaren van weleer' speelt zich af in Den Helder, eind jaren veertig. Centraal staat een meisje van een jaar of acht dat opgroeit in een gezin met twee volwassen broers en een hardwerkende vader en moeder. Omdat alle volwassenen het druk hebben met zichzelf kan zij haar gang gaan en als een film word je meegenomen in het Den Helder van vroeger. Ruim zestien jaar geleden stond de stad centraal in een drietal romans met jeugdherinneringen die de schrijfster publiceerde. Aan Dens Vroege de vraag: waarom nu dit boek?

[lees hier verder]

Jaren van weleer

Een gezin eind jaren veertig. De voorbije oorlog ligt nog vers in het geheugen. De tijd is er een van gebrek. Er zijn zorgen over de oudste zoon die spoedig een volgende oorlog in gestuurd zal worden. De jongste zoon wil zo gauw mogelijk naar Amsterdam om te ontsnappen aan de provincie. Dan is er nog een meisje, een nakomertje. Haar doen en laten kan niet op veel belangstelling rekenen. Voor zo ver ze niet met haar neus in de boeken zit, zoekt ze huiselijke gezelligheid bij de moeders van haar vriendinnen.
Jaren van weleer is het verhaal van ‘het kleine slagveld’ van haar kindertijd.

Er was iets waar mijn moeder geen enkele aanleg voor had, maar dat zij toch hardnekkig doorzette: zelf kleren maken. Haar absolute hoogstandje zou een wintermantel voor mij worden. Een buitengewoon moeilijke opgave aangezien daartoe eerst een oude winterjas van mijn vader secuur uit elkaar getornd moest worden. Het diep donkerblauwe, bijna zwarte kledingstuk waar uren en uren op gezwoegd was, had een grijs astrakan kraagje gekregen en een smal astrakan reepje langs de steekzakken om het geheel wat op te fleuren.

Jaren van weleer is de zevende roman van Dens Vroege. Opnieuw gaan drama, hilarische gebeurtenissen en humor weer moeiteloos hand in hand.

Softcover
Afmeting: 135 x 215 mm
Pagina's: 128
ISBN: 978-94-91389-14-6
Winkelprijs: € 15,00
Verschijnt: januari 2020
Auteur: Dens Vroege

U kunt dit boek direct bestellen via deze [link].

Boekverkopers kunnen contact opnemen met email voor verkoop informatie.