Ik, Picasso

een theatermonoloog

Picasso, de wereldvermaarde schilder, is al op leeftijd, maar nog uiterst vitaal en hard werkend. Hij doet zijn verhaal in 1953, op het moment dat er een crisis in zijn leven plaatsvindt. Hij vertelt over zijn jeugd, zijn ouders en het begin van zijn carrière. Twee van zijn vele vrouwen, Françoise en Olga, worden uitgebreid besproken. Zijn vriendschap met Henri Matisse komt aan de orde, alsmede zijn poltitieke opvattingen en het ontstaan van zijn beroemde schilderij Guernica. De verschillende stijlen waarin hij gewerkt heeft worden door hem belicht, aan de hand van gebeurtenissen in zijn leven. Hij vertelt dit alles met de energie van een jonge man, voor wie het einde nog lang niet in zicht is.

Deze monoloog geeft een beeld van het leven en werk van een genie, een uiterst egoïstisch mens, vaak onmogelijk voor zijn directe omgeving, maar ook een keiharde werker die niet van ophouden weet.

Simon Versnel (Rotterdam, 1947) is acteur en zanger en auteur. Hij werkte onder andere jarenlang bij het Brusselse theatergezelschap Needcompany en reist sinds 2002 de wereld over met het Brusselse dans- en theatergezelschap Peeping Tom.

ISBN: 978-94-91389-21-4
Winkelprijs: € 9,95
Eerste uitgave: 2020
Auteur: Simon Versnel
Softcover: 140 x 210 mm
Pagina's: 40
Informatie: email

Wil u dat de monoloog bij u wordt voorgedragen, neemt u dan rechtstreeks contact op met Simon Versnel.