Jaren van weleer

Een gezin eind jaren veertig. De voorbije oorlog ligt nog vers in het geheugen. De tijd is er een van gebrek. Er zijn zorgen over de oudste zoon die spoedig een volgende oorlog in gestuurd zal worden. De jongste zoon wil zo gauw mogelijk naar Amsterdam om te ontsnappen aan de provincie. Dan is er nog een meisje, een nakomertje. Haar doen en laten kan niet op veel belangstelling rekenen. Voor zo ver ze niet met haar neus in de boeken zit, zoekt ze huiselijke gezelligheid bij de moeders van haar vriendinnen.
Jaren van weleer is het verhaal van ‘het kleine slagveld’ van haar kindertijd.

Er was iets waar mijn moeder geen enkele aanleg voor had, maar dat zij toch hardnekkig doorzette: zelf kleren maken. Haar absolute hoogstandje zou een wintermantel voor mij worden. Een buitengewoon moeilijke opgave aangezien daartoe eerst een oude winterjas van mijn vader secuur uit elkaar getornd moest worden. Het diep donkerblauwe, bijna zwarte kledingstuk waar uren en uren op gezwoegd was, had een grijs astrakan kraagje gekregen en een smal astrakan reepje langs de steekzakken om het geheel wat op te fleuren.

Jaren van weleer is de zevende roman van Dens Vroege. Opnieuw gaan drama, hilarische gebeurtenissen en humor weer moeiteloos hand in hand.

Uitverkocht

ISBN: 978-94-91389-14-6
Winkelprijs: € 15,00
Eerste uitgave: 2020
Auteur: Dens Vroege [www.densvroege.nl]
Softcover: 140 x 210 mm
Pagina's: 128
Informatie: email

Overige titels van Dens Vroege kunt u direct bestellen via deze [link].

Schrijver Dens Vroege leest voor
00:00
/
00:00
Interview met Dens Vroege
Interview met Dens Vroege