Dagboek Majdan

In Dagboek Majdan geeft Andrej Koerkov (Leningrad, 1961) een inkijkje in zijn dagelijks leven als schrijver tijdens ‘Euromajdan’ – de protesten die eind 2013 uitbraken toen bekend werd dat Oekraïne het associatieverdrag met de EU niet zou ondertekenen. Oekraïners trokken massaal naar het Onafhankelijkheidsplein in hartje Kyïv om maandenlang te demonstreren.

Koerkov maakt een geweldige cocktail van intiem en algemeen, van het kleine en het grote; beide worden op de voet gevolgd, waardoor de inhoud van zijn verslag van een half jaar Kiev en Oekraïne buitengewoon tastbaar, meeslepend en verhelderend is.

Zeker door de loop van de geschiedenis na het einde van dit Dagboek Majdan: de verkiezingen van 25 mei 2014 gingen door – Porosjenko werd keurig president, zes jaar later netjes opgevolgd door Zelensky. Maar Poetin bleef in Moskou aan de macht en begon op 24 maart 2022 van drie kanten een aanvalsoorlog – tegen Oekraïne, in Oekraïne, om Oekraïne, tegen het Westen.

Dit boek leest als het voorspel.

Over de schrijver

Andrej Koerkov (1961, Leningrad). Andrej, zoon van een piloot en een arts, groeide op in Kyïv, waar hij nu ook woonachtig is, met zijn Engelse vrouw en drie kinderen. Hij studeerde Japans. Hij schrijft in het Russisch en werk van hem is in 37 talen vertaald. In het Nederlands verschenen Picknick op het ijs (2000) en De laatste liefde van de president (2008). In 2018 schreef hij met de roman Grijze bijen - spelend in de Donbass - een wereldhit die in september 2022 ook in Nederlandse vertaling verschijnt. Op het moment, begin juli 2022, reist Andrej Koerkov de hele aardbol over om de Oekraïense zaak te bepleiten in de oorlog tegen Rusland.

ISBN: 978-94-91389-33-7
Winkelprijs: € 22,99
Eerste uitgave: 2022
Auteur: Andrey Koerkov
Vertaling: Ico Davids en Arie van der Ent
Softcover: 140 x 210 mm
Pagina's: 224
Informatie: email

Boekverkopers kunnen contact opnemen met Ef en Ef Media

Interview Andrej Koerkov
Nederlands Dagblad
Image