Image

Ontmaskering

Ontmaskering is een gitzwarte, surrealistische komedie over afrekening, niet in de laatste plaats door de tijd, die vroeg of laat gehakt maakt van de meeste illusies die een mens over zichzelf opbouwt. Het opmerkelijkste aan deze in razende vaart geschreven ‘rovelle’ is dan toch dat er nog zo vreselijk veel te lachen overblijft.

Arthur Godschalk, 65, docent filosofiegeschiedenis aan de Universiteit Gent, heeft nogal wat te stellen met het wokisme dat ook op het instituut waar hij werkt rondwaart. Onder zijn studenten maakt hij zich niet geliefd met zijn opvatting dat hun identiteitsdenken hen ontmaskert als verwende kinderen van de consumptiemaatschappij.

Dan ontvangt hij, midden in een zeldzaam onaangenaam beoordelingsgesprek met een studente, een sms’je van zijn oude vriend Frank. Het lijkt een hulpkreet te zijn, en Arthur spoedt zich naar Rotterdam, waar Frank zich in zijn woning heeft gebarricadeerd. Wat blijkt? Zijn naam circuleert op het Dark Web, waar huurmoordenaars en andere criminelen met hun opdrachtgevers in contact treden. Frank is bang voor de ‘heksenkring’, een kongsi van verbitterde ex-minnaressen die hij ooit als notoire schuinsmarcheerder en cynische libertijn heeft afgedankt. Een angst die al snel verre van ongegrond blijkt. Maar ook voor Arthur dreigt gevaar. Ook hij heeft vijanden die wellicht op het Dark Web op zoek zijn geweest naar een geschikte uitvoerder van hun wraakzuchtige plannen…

Harry van den Bouwhuijsen is historicus, filosoof, antropoloog en schrijver te Rotterdam. Eerder verschenen van hem de roman Terug naar de IJstijd en de verhalenbundel Verdi Prati.

ISBN: 978-94-91389-39-9
Winkelprijs: € 19,50
Eerste uitgave: 2023
Auteur: Harry van den Bouwhuijsen
Softcover: 140 x 210 mm
Pagina's: 156
Informatie: email

Boekverkopers kunnen contact opnemen met Ef en Ef Media

Het kapitalisme (en meer) ontmaskerd
Mainzer Beobachter 13-9-2023
Image